Kwarkbollen

Gepubliceerd op 19 november 2024 om 19:27

De dag beginnen met een lekkere warme kwarkbol vers uit de oven..

Evi is niet de makkelijkste eter, waardoor het altijd zoeken is geweest naar een passend ontbijt. Nu maak ik sochtends deze makkelijke kwarkbollen, wat ik zelf ook heerlijk vind. Vooral als ze warm zijn.

Recept voor 8 bollen (ik doe de helft voor 4 bollen):

1) 2 handjes rozijnen in warm water laten wellen.

2) In een bak

2 eieren

1el olie

1el bakpoeder 

250gr kwark (ik gebruik volle voor een goede vulling)

2 zakjes vanillesuiker 

Snufje zout

> Alles goed husselen

3) rozijnen droog maken en er door roeren.

4) Met een lepel 100gran volkorenneel en 150gram tarwebloem we door roeren.

5) Nu krijg je een deeg dat erg plakt. Dit doe ik op een bakplaat met bakpapier, ik dit geval 8 bolletjes (het zijn geen echte bolltjes😉)

6) 18min in de over op 180°C (mijn niet zo'n luxe oven zet ik op 200°C)

Ps. Ik doe een deel bloem en een deel meel. Met alleen meel wordt de bol te droog. Deze verhouding is lekker en bevat net iets meer vezels dan met alleen bloem.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.